Apple Watch Series 6, Kan Oksijenini Ölçebilir, Geliştirilmiş EKG Sunabilir

Apple, Apple Watch’un sağlık özelliklerini daha da geliştirmeye çalışıyor. Şirket, giyilebilirliğine kan-oksijen seviyelerini tespit etme yeteneğini eklemeyi planlıyor. Bu özellik, seçilen Fitbit giyilebilir cihazlarında zaten bulundu.

İOS 14’ün dahili bir yapısında bulunan kod , Apple Watch’a gelen kan oksijen seviyesi izlemeye işaret ediyor. Kan oksijen seviyesi% 80’in altına düştüğünde kalp yetmezliğine yol açabilecek ve başka sorunlara neden olabilecek bir bildirim görüntülenir. Şu anda, kan oksijen izlemesinin yeni bir donanım gerektirip gerektirmeyeceği belirsizdir. Öyleyse, özellik yaklaşan Apple Watch Series 6 ile sınırlı olacaktır, aksi takdirde Apple bu özelliği potansiyel olarak watchOS 7 güncellemesiyle mevcut giyilebilir dizisine getirebilir.

Ek olarak, Apple, kalp atış hızı dakikada 100 ila 120 atım arasında olduğunda uygun EKG okumalarını alabilmesini sağlamak için Apple Watch’un EKG işlevselliğini geliştirecektir. Şu anda, Apple Watch Series 4 veya Series 5, kalp atış hızı bu aralık arasındaysa sonuçsuz EKG okumaları gösterecektir. Apple’ın bu sınırlamadan yazılımla kurtulup kurtulamayacağı veya bunun için Apple Watch Series 6’da yeni donanım kullanıp kullanmayacağı yine belirsiz.

Apple Watch Series 6’nın ayrıca giyilebilir cihazlara yerel uyku takibi getirmesi bekleniyor . Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 5’in mütevazı bir yükseltme olduğu ve sadece Always-On Display’i tanıttığı için mantıklı bir yükseltme gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir